A nevető emberA Győri Nemzeti Színház legújabb trailere.

2012 legutolsó Plankton-Alkotása a Győri Nemzeti Színháznak készült. Victor Hugo drámája ősbemutató, Magyarországon még nem játszott darab. Megható történetet láthattak a nézők  Adventi készülődésük alatt.

Mi is ott voltunk a premieren. Megtisztelő érzés a hosszú munka után résztvenni a premierelőadáson. Megkoronázza a folyamatot és segít utoljára összegezni a darab mondanivalóját mielőtt elkezdjük a vágást. 

Hogyan kezdődik egy trailer vágása? Először is sok jegyzeteléssel, hogy összeáljon a film struktúrája. Utána pedig jön a végeláthatatlan válogatás és a szembesülés azzal, hogy vajon hány szebbnél szebb felvételből kell a legeslegjobbat kiválasztani. Ha ez is megvan, jöhet a felüdülés és kezdődhet a kreatív munka. A nyersanyag leválogatása a filmkészítés oroszlán része, a vágás az ötletek és elképzelések megvalósulása.  

Merőben új műfajt alkotunk ezzel a trailerrel. A színház és a film világának keveredése. A műfajnak azt a nevet adtuk, hogy Színházelőzetes. A nevető ember trailerét akciófilmes hangulattal ötvöztük. A rövid bevezetőt szívdobogás köti össze az akció résszel, majd jön egy kis pihenő meghitt, romantikus felvételek. A záró rész egyfajta visszatekintés, a történet összegzése. 

Az előadás érdekessége, hogy ugyanazon a napon jelent meg a dráma francia filmváltozata L'homme qiu rit címmel Gérard Depardieu szereplésével.  

A színlapot megtalálod: ITT.

 

írta: Hortenzia