Légy te a rendező!Beharangozó videó egy Filmcontest nevezetű filmpályázathoz.

Hétvégén extra sebességű filmkészítésbe vágtunk. Egy szlovák-magyar együttműködésen alapuló filmpályázathoz készítettünk beharangozó videót. A hideg tél ellenére kimerészkedtünk a szabadba. Szerencsére az idő és a kacsák is velünk voltak. 

A pályázat lényege, hogy olyan fiatalokat mozgasson meg, akiket érdekel a filmkészítés és valamilyen formában kötődnek a Szigetközhöz vagy a Csallóközhöz. Technikai akadálya nincs a pályázatnak, bármilyen eszközzel forgathatnak a fiatalok az egyszerű mobiltelefontól egészen a csúcsszuper kameráig. Ám ha nem áll rendelkezésükre semmilyen eszköz, a szervezők segítenek abban is.

Beharangozó videónk lényege az volt, hogy bemutassuk, bármilyen eszközzel lehet forgatni. Így főszereplőnk, akit mi Tominak neveztünk el, egy mobiltelefonnal megy ki forgatni a Duna-partra. Hogy még jobban hangsúlyozzuk a pályázat lényegét, Tomi nem profi eszközökkel vág neki a munkának, hanem összetákolt szerkezetekkel. És hogy miért éppen kacsákról készít filmet? Azért, hogy a pályázók lássák, nem fontos csak tájképekben gondolkozni. Bármi lehet a téma: út az iskola felé; legjobb barátom; szobámból a kilátás ... szóval bármi, ami a pályázónak a Szigetközről vagy a Csallóközről eszébe jut. 

"Szeretnél tenni valamit településedért vagy mikrokörnyezetedért? Akkor készíts egy rövid imázs videót kameráddal, telefonoddal! Az egyetlen tartalmi elvárás az, hogy Szigetköz vagy Csallóköz bármely településével kapcsolatos téma kerüljön feldolgozásra."

A pályázatról bővebb információ: www.filmcontest.eu

A Stáb:

Szereplők: Nagy Zsolt; Mr. Duck, a plüsskacsa; sok kacsa a Duna-partról

Rendező, Operatőr, Gyártásvezető: Papp Gergely, Irsai Hortenzia

Zene: Anima Sound System - Kallós; Parov Stelar - Jimmy's Gang

 

írta: Hortenzia