Interjú a Plankton MediavalFröccs-Nyár-Széchenyi tér

Ha nyár, akkor Fröccs a Győr+TV-ben! A felkérést Pottyondi Nórától kaptuk, aki már másodszorra invitált meg bennünket műsorába. Első alkalommal a B!KE GYŐR című videónk kapcsán hívott meg minket, most pedig a Győri Nemzeti Színháznak készült trailereinkről beszélgettünk vele.

Többek között szó volt arról, hogy milyen a Színházban dolgozni, szeretnek-e a színészek, hogy zajlik a munkafolyamat. Itt is megpróbálok válaszolni a kérdésekre. Jó érzés a győri Színház részese lenni, bepillantani az Igazi színházi életbe, együtt dolgozni színészekkel és rendezőkkel. Ha felkérést kapunk, hogy készítsünk trailert egy új előadásról, akkor gyakorlatilag mi is a főpróba hét aktív tagjaivá válunk. A főpróba hét minden napján benn vagyunk a nézőtéren és próbálunk minden mozzanatot megörökíteni a darabból, ami a film szempontjából fontos lehet. Aztán jöhet az utómunka: a vágás és a zene. Először is ki kell találni, hogy milyen stílusú legyen a film. Drámai, romantikus vagy éppen humoros. A darab témája dönti el ezt a kérdést. Igyekszünk a trailereket olyan izgalmasra vágni, mint egy mozielőzetes. Főleg akciódús képeket használunk romantikus elemekkel megfűszereve és mindezt úgy, hogy ne áruljunk el semmi konkrétat. 

Az interjú során szóba kerültek a Sakk Musicalhez készített animációink is, melyeket élőben is megtekinthettek, ha elmentek az előadásra. A musical műsoron marad a következő évadban is. 2014 október 5.-én játszák újra a színházban. ITT megtalálod a pontos adatokat. Érdemes megnézni, nagyon jó zene kemény történettel. 

További válaszokat és kulisszatitkokat tudhattok meg, ha megnézitek az interjút, ami hamarosan online is elérhető lesz.

A nap érdekessége volt, hogy egy olyan állat is szerepelt a Fröccsben, amilyet én még azelőtt sohase láttam: egy igazi hús-vér agáma! Első pillantásra egy krokodilnak néztem, jól meg is ijedtem tőle. De közelebbről megnézve elég nyugodt állatnak bizonyult és nagyon szépnek.